Vissza

Az ügyfelek pénzének védelme

Mint az ETX Capital lakossági ügyfelét, biztosítani kívánjuk Önt, hogy pénze biztonságban van.


Az FCA szigorú szabályokat ír elő számunkra az üzletvitelt és a pénzügyi megfelelőséget illetően.


Az alábbi megfontolások vonatkoznak ránk:


  1. Minden FCA által felügyelt vállalatnak, az ETX Capitalt is beleértve, napi pénzügyi erőforrás számítást kell végeznie, hogy a cég mindenkor elegendő szavatoló tőkével rendelkezzen.
  2. Az ügyfelek pénzeszközeinek elkülönítése azt jelenti, hogy a cégnek a lakossági ügyfelek pénzét a cég saját pénzétől elkülönített ügyfélszámlán kell tartania. A cég fizetésképtelensége esetén az elkülönített eszközöket ügyfeleink számára tartjuk fenn, azokat nem lehet a cég tartozásainak megfizetésére használni. Hasonlóképpen, ha a cég bankszámláján hiteltúllépés mutatkozik, a bank nem használhatja az ügyfelek pénzeszközeit a folyószámlán mutatkozó hiteltúllépés csökkentésére. Felhívjuk a figyelmét, hogy a fentiek nem vonatkoznak azokra, akiket professzionális ügyfélnek minősítettek – ők azt kockáztatják, hogy a cég fedezet nélküli hitelezőivé válnak. Megjegyzés: az ügyfél pénzének elkülönítése a cég pénzétől nem védi az ügyfelet, ha az ügyfélszámlát kezelő bank csődbe megy.
  3. Minden egyes üzleti nap végén újra egyensúlyba hozzuk az elkülönített eszközök számláit, hogy az egyes ügyfelek számlájának likvidációs értéke aznap éjfélkor teljesen elkülönített legyen.
  4. A cég politikája, hogy az ügyfélek pénzét az EU-ban szabályozott pénzügyi intézmények számláin tartják.
  5. Kompenzációs rendszer – Abban a valószínűtlen esetben, ha a céget felszámolnák ÉS hiány mutatkozna az ügyfelek számláján, az egyes ügyfeleket a Financial Services Compensation Scheme (FSCS; pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos kompenzációs rendszer) védi. Ha a céget felszámolják, az ügyfelenkénti maximális kifizetés az FSCS-ben 50 000 £.