Részvénykereskedési stratégiák


Az egyik legnépszerűbb kereskedési forma; a nemzetközi részvénypiacok naponta több billió dolláros forgalmat bonyolítanak le. Mielőtt belépne ezen izgalmas és gyakran pezsgő kereskedési környezetbe, vegye figyelembe a következő szempontokat:

 • 01

  Részvénykereskedelem: Gyors reakció

  Egy olyan környezetben, ahol a részvények árfolyama rendkívül gyorsan változhat, a kereskedőknek is képesnek kell lenniük a lehető leggyorsabban reagálni. A gyors reakció alapvető fontosságú lehet; néha másodperceken múlik a nyereség vagy a veszteség.


  A mobil kereskedési alkalmazások által a kereskedők bárhol reagálhatnak a pénzügyi hírekre, nincsenek asztali számítógépükhöz kötve. Az ETX Capital iOS és Android rendszerű készülékekhez kínál mobil kereskedési alkalmazásokat. Ezenkívül kereskedhet közvetlenül grafikonon vagy kereskedési gyorslistát is készíthet, amellyel az ETX Capital ügyfelei maximális gyorsasággal bonyolíthatják le az ügyleteket.

 • 02

  Kereskedési stratégiákról szóló szemináriumok

  Ha többet szeretne megtudni a részvénykereskedési stratégiákról, iratkozzon fel szemináriumainkra vagy webináriumainkra. Ezek rendzseresen kerülnek megrendezésre és teljesen ingyenesek az ETX Capital ügyfelei számára. További információkért és a feliratkozáshoz tekintse meg az "Oktatás és események" oldalt.

 • 03

  Ismerje a korlátait és tartsa azokat szem előtt

  Az olyan leegyszerűsítő megjegyzések, mint például a vásároljon olcsón, adjon el drágán, hiába pontosak, gyakran teljesen haszontalanok. Egyrészt azért, mert nyilvánvaló dolgot állítanak, másrészt pedig azért, mert nem mindig olyan könnyű megmondani, hogy az ügyletbe való belépéskor a részvény árfolyama alacsony vagy magas-e.


  A kereskedés gyakran a természetes emberi optimizmusról árulkodik. Úgy tűnik, hogy meglepően sok kereskedő tart ki ésszerűtlenül sokáig rossz döntések mellett egyszerűen azért, mert azt hiszik, hogy a helyzet magától fordulatot vesz.


  A részvénykereskedelem nem magával a termékkel kereskedik, hanem a termék mozgására fogad. Minél nagyobb a részvény mozgása a kereskedő nyitott pozíciója javára, annál nagyobb lesz a nyereség. Ezzel szemben, minél jobban eltávolodik a részvény árfolyama a nyitott pozíciótól, annál nagyobb lesz a kereskedő vesztesége.


  Ügylet nyitása előtt a kereskedőknek meg kell határozniuk azt a pontot, amelynél – ha a dolgok kedvezőtlenül alakulnak – limitálják veszteségeiket és kilépnek az ügyletből. Ehhez célszerű minden esetben ragaszkodni, amikor a dolgok rosszra fordulnak. Bár könnyen lehetséges, hogy egy ponton a részvény értéke a másik irányba kezd elmozdulni, egyáltalán nem biztos, hogy ez elég hamar be is következik ahhoz, hogy a kereskedő ne használja fel teljes rendelkezésre álló pénzét.

Regisztráció

Regisztráció