Devizakereskedési tippek

 • 01

  Mindig mérje fel a helyzetet

  Bár semmi sem garantálja a kereskedés sikerét, mindig célszerű figyelemmel kísérnie a devizaárfolyamokat befolyásoló eseményeket, a múltbeli trendeket és az aktuális helyzetet.


  Ezek az ismeretek nem feltétlenül jelentenek automatikus nyereséget, de segítséget nyújthatnak az amatőrök által elkövetett gyakori hibák elkerüléséhez.

 • 02

  A pozíciók figyelemmel kísérése

  A devizapiacok gyorsan változhatnak, ezért mindig jól tesszük, ha figyelemmel kísérjük nyitott pozícióinkat. Ezenkívül tanácsos igénybe venni az ETX Capital által is kínált stop-loss lehetőségeket, hogy védje befektetését, ha hirtelen mozgás következne be az Ön pozíciójával szemben.


  Ezenkívül az ETX Capital kereskedési alkalmazásokat kínál iPhone, iPad és Android készülékekre is, ezért mindig hozzáférhet ügyleteihez – otthon, a munkahelyén vagy menet közben.

 • 03

  Kockázatkezelés

  A devizapiacok által kínált lehetőségek számos bizonytalan tényezőt is hordoznak magukban. Ha a piac az Ön pozíciójával szemben mozog, akár jelentős veszteség is érheti Önt.


  A fentiek tükrében feltétlenül használja az ETX Capital által nyújtott stop loss megbízást. Ha hosszú távú pozíciókban gondolkozik, célszerű használnia az ETX Capital prémium garanciás stop loss megbízásait, amelyek a kereskedési órákon kívül is érvényben maradnak, valamint a piac hirtelen irányváltása ellenére is teljesülnek, ami fokozott védelmet nyújt a csúszás ellen. Ezenkívül ügylet nyitása előtt mindig számítsa ki, mekkora kockázatot tud felvállalni, és annak megfelelően méretezze az ügyletet.

 • 04

  Ne hagyja, hogy érzelmei kereskedjenek Ön helyett

  Amikor a piac nem az elvárt módon mozog, a kedvezőtlen eredmények befolyásolhatják a racionális gondolkodást. Veszélyes lehet egy jelentős veszteség után kereskedni, mivel esetleg nagyobb kockázatvállalásra érez kísértést, hogy megpróbálja visszaszerezni elveszített pénzét.


  Néha a legjobb, ha mindent abbahagy és szünetet tart, így frissen, feltöltődve és felkészülten kezdheti meg az újbóli kereskedést.

 • 05

  Ne vesszen el a részletekben

  Bár ez az aranyszabály más szempontokkal együtt érvényes, önmagában is figyelemre méltó. Pénzének nyomon követése és a tervezett nyereség szem előtt tartása segíthet az ügyletek elhelyezésében és az elhamarkodott döntések elkerülésében.


  Segíthet abban is, hogy a szélesebb körű piaci mozgásokra és a piac általános, hosszú távú irányára összpontosítson a rövid távú ingadozások helyett.

Regisztráció

Regisztráció