CFD-kereskedés magyarázata

A VÉTEL és az ELADÁS közötti különbözet

Buy_and_Sell

A VÉTEL és az ELADÁS közötti különbözet

A VÉTEL és az ELADÁS közötti különbözet

A CFD jelentése Contract for Difference, azaz az ügylet nyitása és zárása közötti különbség. Az ETX-hez hasonló vállalatok kontraktust készítenek az aktuális piaci feltételek alapján. A kontraktuson szerepel a vételi és az eladási ár. Ön határozza meg a kereskedés típusát:vétel (long) vagy eladás (short).

Tőkeáttételes kereskedés

Tőkeáttételes kereskedés

Tőkeáttételes kereskedés


A CFD-k származékos és tőkeáttételes termékek. Ez azt jelenti, hogy Önnek nem kell ténylegesen birtokolnia a kereskedés tárgyát képező részvényt, továbbá a befizetendő letétösszegnek csak az ügyleti összeg töredékének kell lennie. Ez mindkét irányban működik; ha a piacok az Ön ügyletével egyező irányban mozognak, akkor nyereségre tesz szert. Ha viszont a piacok az Ön ügyletével ellentétes irányban mozognak, veszteséges lesz, amelynek tényleges összege meghaladhatja a kezdeti letét összegét.

Fedezet CFD-vel

Leverage_Trading

Más kereskedési módokkal ellentétben az ETX MT4 platformot használó CFD kereskedők fedezeti ügyleteket is köthetnek, ami előnyös lehet a potenciális veszteségek korlátozásában.

Például tegyük fel, hogy jelenleg nyitott dollár/jen pozícióm van – vételi pozícióban dollárt vásároltam, remélve, hogy a dollár erősödni fog a japán jenhez képest. Később azonban kezdem meggondolni magam – nem annyira, hogy bezárjam az ügyletet, de már nem vagyok biztos abban, hogy a várva várt devizaerősödés valóban be is következik.

A kereskedés más módjainál két lehetőségem lenne: azonnal lezárni az ügyletet vagy nyitva hagyni azt és elfogadni bizonytalanságot. A CFD esetében azonban ezzel egy időben nyithatok egy másik dollár/jen pozíciót, amelyben dollárt adok el az eredeti, még nyitott ügylettel ellentétesen. A kereskedőknek figyelembe kell venniük, hogy a CFD-k csak az ETX MT4 platformon fedezhetők.

Ha a devizapár később ellentétes irányba mozog az eredeti ügyletemhez képest, azaz a dollár a jenhez képest gyengül, még mindig menthető a helyzet, mivel a fedezet ekkor működésbe lép.

Regisztráció

Regisztráció