CFD-kereskedési tippek

 • 01

  Legyen tájékozott

  Nincs garancia arra, hogy egy adott hír egy adott módon fogja befolyásolni a piacot, mindazonáltal a pénzügyi világ történéseinek és az általános nemzetközi események nyomon követésével elkerülhetők az alapvető kereskedésbeli hibák. Például az USA az orosz energiahordozókra kivetett szankciói negatívan befolyásolhatják azon nyugati olajvállalatok teljesítményét, amelyek holdingvállalatokkal rendelkeznek Oroszországban. Egy másik példa: ha a japán jen gyenge a dollárhoz képest, az gyakran fellendíti a japán exportőröket, ami által a Nikkei Index emelkedik. Legyen naprakész a nemzetközi híreket, a pénzügyi híreket, és a geopolitikai híreket illetően is, és kerülje el a megfelelő ismeretek hiányából eredő megalapozatlan döntéseket.

 • 02

  Az előpiaci kereskedés figyelése

  A tőzsdék napi nyitása előtt nem hivatalos, előpiaci kereskedés történik. Az ilyen jellegű kereskedés nagyjából jelzi, hogy milyen szinten fog nyitni a részvénypiac, ami által megjósolhatja a piaci mozgást és stop megbízást hozhat létre, amely abban az esetben lép működésbe, ha az adott eszköz árfolyama egy meghatározott mértékben változik. Ne feledje: nincs egyértelmű jelzés arra, hogy egy részvény viselkedése az előpiaci kereskedés során nem fog akár gyökeresen megváltozni a piac hivatalos nyitása után; a kereskedés volumene a piacnyitás után nagyságrendekkel változik.

 • 03

  Figyelje az alacsony szinteket

  Nem ritka, hogy egy részvény árfolyama különböző okokból csökken. Ilyenkor erős a kísértés arra, hogy a befektetők az alacsony szinten beszálljanak a kereskedésbe, azaz alacsony árfolyamon részvényt vásárolnak, majd eladják azt, amikor a részvény árfolyamában fordulat áll be. Ezzel az a gond, hogy nincs garancia arra, hogy a részvény árfolyamában valóban bekövetkezik a fordulat – épp úgy, mint ahogyan arra sincs garancia, hogy a megvásárolt részvényt tényleg minimum szinten vásárolta meg. Ami csökken, az nem feltétlenül fog ismét emelkedni.

 • 04

  Nyugalom és megfontoltság

  Minden kereskedő veszít néha; ettől azonban a veszteség élménye cseppet sem kellemesebb. A feszült állapotban való kereskedés elhamarkodott és a pénz visszaszerzése érdekében kockázatos döntésekhez vezethet. Ha úgy érzi, nincs a megfelelő szellemi- vagy lelkiállapotban ahhoz, hogy nyugodtan kereskedjen, tartson szünetet, amíg nem érzi késznek magát a folytatásra.

Regisztráció

Regisztráció