Bár új évet írunk, de a heves manőverezések világában – amelyben a gyógyszeripari vállalatok működnek – a dolgok látszólag alig változtak.


Kalandos felvásárlási történet

2014-ben meghiúsult az AbbVie és a Shire 55 milliárd dolláros ügylete, miután az USA megszigorította adójogszabályait. A Shire 1,5 milliárd dollárra tett szert az ügylet meghiúsulásából, az AbbVie elállása pedig súlyos megszüntetési záradékba torkollott. Abban az időben a Shire vezérigazgatója ódákat zengett a további „fegyverről”, amelyet a plusz pénz fog nyújtani akkor, ha a növekedést fellendítő célkitűzésekre összpontosítanak.


Az eseményeket előrepörgetve, 2015 közepén a Shire szerepében fordulat állt be. Ahelyett, hogy egy USA-beli székhelyű vállalat felvásárlási ajánlatának fogadója lett volna, a Shire saját maga tett ajánlatot az amerikai Baxalta gyógyszeripari vállalatnak. A Baxalta igazgatótanácsa júliusban elvetette az első ajánlatot, és amikor a Shire második kísérletként agresszív felvásárlási ajánlatot tett, azt a részvényesek elutasították. Most, 2016 januárjában úgy tűnik, hogy harmadszor a Shire vállalatra mosolygott a szerencse.


A Shire előrelépései a ritka betegségek terén

A Shire vállalatot a leginkább talán élenjáró gyógyszere, az Adderall révén ismerik. A vállalat azonban az elmúlt néhány évben egyre inkább a ritka betegségek gyógyítására kezdett jelentős hangsúlyt fektetni, amelyre a Baxalta is összpontosít. Nem ez a Shire egyetlen ilyen felvásárlása mostanában. Tavaly januárban felvásárolta a ritka betegségek gyógyszereit gyártó szakértőt, az NPS Pharma vállalatot, valamint novemberben a Dyax vállalatot, amely szintén a ritka betegségekre készít gyógyszereket. Ezen két felvásárlás egyenként kb. 5 milliárd dollárt tett ki; a Baxalta felvásárlása körülbelül ennek hatszorosa – 32 milliárd dolláros megállapodás, amely készpénzt és részvényeket is magában foglal.


Míg az egyesülés az előrejelzés szerint a Shire éves bevételét kb. 20 milliárd dolláros szintig lendíti fel az évtized végéig, a lépésnek van még egy fontos eleme – a Shire jelentősen nagyobb vállalatként kevésbé lesz kitéve nagyobb gyógyszeripari vállalatok felvásárlási kísérleteinek, így szabadabban összpontosíthat növekedésére és saját kínálatának bővítésére.


A befektetők reakciója

Eddig úgy tűnt, hogy a befektetőknek e lépésre adott reakciója általánosságban véve pozitív. A Shire részvénye január 18-án 4308,00 áron zárt, ami közel 10%-os emelkedést jelent 3925,00-ről, amelyet az ügylet bejelentésének idején (néhány nappal előtte, január 11-én) súrolt. A 2015-ös év eléggé ingatag volt a Shire számára a részvényár tekintetében. Augusztusban több mint 20%-kal többet értek a részvényei, mint év elején, de december végére az összes erősödést elveszítette. Valószínűleg a Baxalta felvásárlására tett sikertelen kísérletek is közrejátszottak ebben a csökkenésben – a történet kedvező végződése vajon hosszabb távon is hat a részvényárra? A válasz nem egyértelmű. Mindenesetre a Shire legutóbbi felvásárlása arra utal, hogy a gyógyszeripari felvásárlási láz még messze nem ért véget. 2015-ben több mint 500 milliárd dollár értékben bonyolítottak le gyógyszeripari egyesülési ügyleteket, ami miatt felmerül a kérdés: vajon mit tartogat a 2016-os év?