Mik a bináris opciók


A bináris opciók alternatív módot kínálnak a kereskedőknek indexek, devizák, részvények és árucikkek viszonylag kis költségű és korlátozott kockázat melletti kereskedésére. A bináris opciók származékos termékek (derivatívák) – eszerint ahelyett, hogy a kereskedők egy adott eszköz határidős kontraktusát vásárolnák meg, például arra tippelnek, hogy egy értékpapír értéke emelkedni vagy csökkenni fog-e egy adott időszakban (high/low), a termék értéke át fogja-e törni az ügylet indítása előtt meghatározott felső vagy alsó szintet (One Touch), vagy két eszköz közül melyik piaci értéke lesz magasabb az ügylet lejáratakor (párok).

A bináris opciók kereskedésének viszonylag egyszerű jellege sok kereskedőt vonz, mivel csak azt kell megtippelniük, hogy egy adott kimenetel be fog-e következni egy adott időre, bár bizonyos körülmények között további választási lehetőségük van az ügyletben (pl. annak korábbi lezárása).

Miért különleges a bináris opciókkal való kereskedés?

Miért különleges a bináris opciókkal való kereskedés?

How_ETX_Binary_Works

Miért különleges a bináris opciókkal való kereskedés?

A kereskedés más formáitól eltérően a bináris opciókkal való kereskedés esetében a maximum lehetséges nyereség és veszteség meghatározása az ügyletbe lépés előtt megtörténik. Ez a hagyományos opciókkal való kereskedéshez képest előnyt jelent, mivel azok esetében a kereskedők nem tudhatják előre a nyereség vagy a veszteség mértékét, és az ár emelkedésének vagy csökkenésének minden fokozata jelentős hatást gyakorolhat az ügylet kimenetelére.

Az ETX Capitalnél devizapárok, pénzügyi indexek, részvények és árucikkek esetében kereskedhet bináris opciókkal.


Mi a bináris opciós ügylet időtartama?

A kereskedők kereskedési stratégiájuknak és céljuknak megfelelően választhatnak a rövid távú és a hosszú távú opciók között. Az ETX Capital többféle opciós időszakot kínál az ügyfeleknek. A gyors nyereségre vágyók nyithatnak ügyletet 60 másodperctől kezdve egy órás időtartammal. A hosszabb ügyleteket kedvelők pedig 24 órás lejárati idővel is indíthatnak kötést.


Példa a bináris opciókkal való kereskedésre

Alább egy példa látható a jellemző high/low bináris kereskedésre:


Az ezüst ára holnap 14:00 órakor magasabb lesz a mostaninál?


A kereskedő eldönti, hogy mennyi pénzt kíván befektetni az ügyletbe; az ETX Binary platformon ez 15 $-tól kezdődően 2000 $-ig terjed.


A nyerő pozícióban lejáró ügyletek 65%–100% megtérüléssel kecsegtetnek az ügylet típusától, időtartamától és az ügylet indításakor fennálló piaci volatilitástól függően. Tájékoztatjuk azonban, hogy a vesztes pozícióban záró ügyletekben a kezdeti befektetés 100%-át elveszíti.


A kereskedőnek az ügylet folyamán többször van lehetősége annak korábbi lezárására. Ha az ügylet nyerő pozícióban van, a kereskedő a nyereség csökkentett százalékát kapja a korábbi lezáráskor, mint ha várna az ügylet eredeti lejáratáig. Másrészt a kapott nyereség kevesebb lenne, mint ha az ügylet a természetes lejáratig lenne nyerő pozícióban. Az ügylet ekkori lezárása azonban garantál egy adott nyereségszintet, miközben nem biztos, hogy az ügylet nyerő pozícióban fog zárulni – ha ez bekövetkezik, teljesen elmarad a nyereség.


Ehhez hasonlóan, ha az ügylet jelenleg vesztes pozícióban van, a kereskedő az eredeti összeg egy bizonyos százalékát visszakaphatja, ha most lezárja az ügyletet. A kereskedőnek el kell döntenie, hogy ezen a ponton korlátozza veszteségét és pénzének legalább egy részét visszakapja, vagy megkockáztatja a vesztes pozícióban zárást és pénzének teljes elveszítését.

Kereskedés bináris opciókkal nemzetközi szinten

Kereskedés bináris opciókkal nemzetközi szinten

Kereskedés bináris opciókkal nemzetközi szinten

Global_Binary_Options

Az utóbbi években egyre népszerűbbé vált bináris opciók a nemzetközi kereskedési színtér egyik leggyorsabban fejlődő módszerévé nőtték ki magukat.


Az árrésre fogadással és a CFD-kkel ellentétben a bináris opciókkal való kereskedés engedélyezett az USA állampolgárai számára, de a vállalatoknak SEC által regisztrálva kell lenniük ahhoz, hogy amerikai állampolgároknak bináris opciós kereskedést kínálhassanak. Ennek tükrében a sok bináris kereskedési szolgáltató, az ETX Capital vállalattal egyetemben, nem kínálhat szolgáltatást USA-beli ügyfeleknek. Az amerikai állampolgárok kivételével azonban az ügyfelek a legtöbb országban nyithatnak ETX Binary számlát.

Ha nem biztos abban, hogy nyithat-e bináris opciós számlát az ETX Capitalnél, hívjon fel bennünket a +36 (1) 999 6720 számon, vagy írjon e-mailt a newaccounts@etxcapital.co.uk címre a további információkért.

Kereskedés bináris opciókkal az ETX-nél

Kereskedés bináris opciókkal az ETX-nél

Binary_Laptop

Kereskedés bináris opciókkal az ETX-nél

Az ETX Binary platform kifejezetten a bináris opciókkal való kereskedésre lett kialakítva, így a kereskedők hosszabb és rövidebb időtartamú ügyleteket is nyithatnak. Az ETX Capital bináris opciós termékek széles körét kínálja, többek között árucikkeket, devizapárokat, indexeket és részvényeket – így Ön könnyen elkezdhet kereskedni a tetszés szerinti szektor(ok)ban.


A bináris opciók nem tartoznak a Financial Conduct Authority szabályozása alá.

Regisztráció

Regisztráció