Bináris opciós stratégiák


A bináris opciók nem tartoznak a Financial Conduct Authority szabályozása alá.

 • 01

  A kereskedő hangulata

  Sok kereskedő döntéseit befolyásolhatja a más kereskedők adott piacon elfoglalt pozíciójának megfigyelése: vételi pozíciót nyitnak, ha a többség is így tett, illetve fordítva.


  A tömeg követésével folytatott kereskedésnek azonban jelentős hátulütői vannak. Bár a kereskedő hangulata tükrözheti a piacot, nincs garancia arra, hogy megbízhatóan jelzi előre az eszköz jövőbeli mozgását. Az sem gyakori, hogy a kereskedők többsége azonos pozícióra helyezkedik egy adott eszköz mozgását illetően. A kereskedők hangulata jellemzően 50:50 körüli, ami megnehezíti a trendek hangulat irányából történő megbízható előrejelzését.

 • 02

  A piaci mozgás előrejelzése: Technikai elemzés

  A kereskedők bizonyos módszereket rendszeresen bevetnek a piaci tevékenység előrejelzése érdekében, és megkísérlik a siker esélyének növelését. Ezen technikák legnépszerűbbike a technikai elemzés és a fundamentális elemzés.


  A technikai elemzés magában foglalja az ármozgás előrejelzését azáltal, hogy megfigyeljük egy adott értékpapír alakzatának alakulását. Mivel a befektetők viselkedése gyakran ismétlődik, a technikai elemzők szerint felismerhető és előre jelezhető áralakzatok jelennek meg a grafikonon. A kereskedő ilyen alakzatok felismerése által a kereskedő nagyobb valószínűséggel lép be nyereséges ügyletbe. A technikai elemzés azon a feltételezésen alapszik, hogy az értékpapír piaci ára általában tükrözi az értékpapírra vonatkozó összes külső információt. A kereskedőknek azonban soha nem szabad megfeledkezniük arról, hogy csak azért, mert a piac korábban egy bizonyos módon reagált, az nem garantálja, hogy a jövőben is hasonlóképpen fog reagálni.

 • 03

  A piaci mozgás előrejelzése: Fundamentális elemzés

  Miközben a technikai elemzés grafikonok alapján ismeri fel a trendeket a korábbi piaci adatokból, a fundamentális elemzők pénzügyi nyilatkozatokat, gazdasági jelentéseket és híreket tanulmányoznak, amelyek tükrözhetik egy értékpapír helyzetét vagy befolyásolhatják az árat.


  A releváns nemzetközi és pénzügyi hírek követésével a kereskedők nyereségre tehetnek szert a rövid távú piaci trendek révén. Például kormányváltások, természeti katasztrófák és gazdasági jelentések közzététele mind-mind befolyásolhatják egy deviza értékét. A kereskedők ezenkívül nyereségre tehetnek szert a gazdasági helyzet naprakész követésével, a kamatlábak változásának megfigyelésével, valamint a termeléssel, jövedelmekkel, foglalkoztatottsággal, GDP-vel és vezetéssel kapcsolatos hírek követésével – a kereskedés tárgyát képező eszköztől függően.

 • 04

  A bináris opciókkal való kereskedés előtt megfontolandó tényezők

  Óvatosan járjon el a hírek elemzésekor, mivel egy adott piacbefolyásoló esemény téves elemzése veszteséget okozhat, ha Ön által figyelembe nem vett tényezők miatt a piac az Ön előrejelzése ellen fordul.


  A bináris opciók terén újoncoknak különösen elővigyázatosan kell tekinteniük az olyan oldalakra vagy szoftverekre, amelyek magas sikeraránnyal kecsegtetnek a bináris opciókkal való kereskedésben. Bár a bináris opciókkal való kereskedés koncepciója egyértelmű, a nyereséges kereskedés nem ilyen egyszerű – ezért legyen nagyon óvatos az ilyen állításokkal.


  Sok kereskedő a fundamentális és technikai elemzés ötvözésével jelzi előre a piac alakulását. Javasoljuk a kereskedőknek, hogy először demó számlán gyakorolják a különböző technikákat – így tapasztalatra tehetnek szert és értékelhetik a számukra legmegfelelőbb stratégiát.

Regisztráció

Regisztráció